Installatie magneettafel op DMG MORI machine

In dit artikel schetsen we het stappenplan en eindresultaat van een professioneel uitgevoerde installatie van een magneettafel op een DMG-MORI 5-assige freesmachine me draaitafel.

  1. Ontwerp van de magneettafel
   Aan de hand van de afmetingen van de machinetafel, wordt door ons een gedetailleerde tekening gemaakt van de magneettafel.
   Pas na controle en goedkeuring van de klant wordt aangevangen met de productie van de verschillende segmenten.
  1. Bevestigen van de magneettafel
   De individuele magneetplaten zijn uitgevoerd met doorgangsgaten, waarvan de positie overeenkomt met de T-groeven in de machinetafel.
   Elke magneetplaat wordt gepositioneerd en vastgezet met schroeven en T-blokjes.
    
  2. Positie van de controle eenheid vastleggen
   De positie van de controle eenheid dient zorgvuldig gekozen worden zodat deze vlot bereikbaar is, en de kans op beschadiging minimaal is.
   In dit voorbeeld werd de controller uitgevoerd met een aantal vrije kabels, om extra magneettafels op andere machines aan te sturen met dezelfde controller.
    
  3. Kabeltraject vastleggen
   De kabels worden op een professionele manier weggewerkt zodat ze minimaal onderhevig zijn aan vuil en spanen, en optimaal beschermd zijn.
   Eventueel kan het kabeltraject op voorhand, in samenspraak met de machineconstructeur, vastgelegd worden, zodat eventuele extra kabelgoten aanwezig zijn bij de installatie van de magneetplaten.
    
  4. Positioneren van de afstandsbediening.
   De afstandsbediening wordt geplaatst in de onmiddellijke omgeving van de besturing van de machine.
   Door middel van de kanaalselectie kunnen de magneetplaten individueel van elkaar gemagnetiseerd/gedemagnetiseerd worden.
   Via het terugmeldingssignaal kan de machine pas starten als de magneetplaten gemagnetiseerd zijn, terwijl demagnetiseren niet mogelijk is tijdens de bewerkingsfase.
   Met de optie PLC-interface kan de volledige aansturing van de magneetplaten gekoppeld worden aan de sturing van de machine.
  5. Eindresultaat – ingebruikname
      


    

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *